Prepararea caramelelor de casa este un procedeu delicat, intrucat trebuie sa verificati periodic temperatura compozitiei, dar merita cu siguranta acest efort.
Tapetati cu hartie de copt o forma de chec de aprox. 23 x 13 cm.
Intr-o oala solida, aduceti la fierbere iaurtul cu zaharul brun, amestecand pana se dizolva zaharul.
Gatiti la foc mediu, amestecand des sa nu se arda, pana ce temperatura caramelului ajunge la aprox. 150 grade Celsius.
Luati de pe foc si adaugati untul, fara sa amestecati.
Lasati sa se raceasca pana la 45 de grade (dureaza aprox. 45 de minute).
Adaugati esenta de vanilie si sare dupa gust.
Bateti cu telul pana ce caramelul isi pierde luciul si incepe sa-si mentina forma.
Turnati in forma de chec si lasati sa se raceasca de tot.
Feliati in 12 patrate si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!