Ciocolata cu lapte, unt de arahide, alune maruntite, scortisoara si zahar din belsug!
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt patrata de aprox. 23 x 23 cm si tapetati-o cu hartie de copt.
Amestecati cu telul faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara. Lasati deoparte.
Frecati untul cu untul de arahide.
Adaugati zaharul alb si apoi pe cel brun si continuati sa mixati.
Adaugati treptat ouale, mixand 1 minut dupa fiecare ou, apoi esenta de vanilie.
Micsorati viteza mixerului si incorporati amestecul de ingrediente uscate.
Adaugati alunele tocate si ciocolata si terminati de amestecat cu o spatula. Nu mixati prea mult!
Transferati aluatul obtinut in forma de copt si nivelati.
Dati la cuptor 40-45 de minute, sau pana ce iese aproape curat un cutit infipt in mijloc (acest fel de prajitura nu se usuca de tot).
Verificati coacerea la jumatatea timpului. Ar putea fi nevoie sa acoperiti cu folie de aluminiu daca se rumeneste prea repede.
Foto: Flickr
Pofta buna!