Site coolinaria.ro

Mamaliga cu linte si spanac


Sugestie de servire: ornati patratele de mamaliga date la cuptor cu piure de mazare condimentat cu rozmarin.

Mamaliga cu linte si spanac

Ingrediente:
  • 265 gr malai
  • 300 gr linte gatita la aburi
  • 45 gr unt sarat
  • 2 lingurite sare
  • 1,5 L apa
  • 225 gr spanac
  • 3-4 fire rozmarin (doar frunzele) + extra pentru servit
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 50 gr parmezan ras
  • piure de mazare cu unt si rozmarin (pentru servit)
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere apa cu sare intr-o oala.
Turnati treptat malaiul in apa care fierbe si amestecati incontinuu cu telul.
Continuati sa amestecati pe foc mic 10 minute.
Adaugati treptat lintea gatita si continuati sa amestecati.
Adaugati spanacul si mai amestecati pe foc 2 minute.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intr-un castron, topiti untul la microunde 30 de secunde.
Adaugati rozmarin si cimbru in untul topit si amestecati.
Inainte de a lua mamaliga de pe foc, turnati in oala untul infuzat si amestecati cu telul.
Turnati mamaliga fierbinte intr-o tava mare de copt si lasati-o sa se raceasca 10-15 minute.
Taiati mamaliga in patrate de 5 x 5 cm si puneti-le in tava cuptorului.
Presarati cu parmezan si dati la cuptor 10 minute.

Ornati patratele de mamaliga cu rozmarin proaspat si piure de mazare.
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!