Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si ungeti o tava pentru 6 briose.
Cerneti faina intr-un castron mediu, adaugati un praf de sare si zaharul fin.
Separat, bateti oul si amestecati-l cu ulei, lapte batut si esenta de vanilie.
Adaugati acest amestec peste faina cu zahar si amestecati cat sa se combine.
Puneti cate o lingura de aluat in fiecare forma de briose si faceti o adancitura in mijloc.
Umpleti cu 1/2 lingurita de gem de capsuni si acoperiti cu restul de aluat.
Dati la cuptor 20 de minute.
Scoateti tava din cuptor si lasati deoparte sa se raceasca putin.
Intre timp, topiti untul.
Amestecati restul de zahar cu scortisoara.
Dupa ce briosele ajung la o temperatura la care pot fi manevrate, ungeti-le cu unt topit si dati-le prin zaharul cu scortisoara.
Serviti-le caldute.
Foto: Flickr
Pofta buna!