Site coolinaria.ro

Gogosi-briosa cu gem


Au gust de gogosi umplute cu gem de capsuni, dar sunt mai usor de preparat!

Gogosi-briosa cu gem

Ingrediente:
  • 300 gr faina cu agent de crestere
  • 150 gr zahar extrafin + 100 gr pentru pudrat
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1 ou mare
  • 175 ml lapte batut
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 3 linguri gem de capsuni
  • 100 gr unt nesarat
  • 1 lingurita scortisoara rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si ungeti o tava pentru 6 briose.

Cerneti faina intr-un castron mediu, adaugati un praf de sare si zaharul fin.
Separat, bateti oul si amestecati-l cu ulei, lapte batut si esenta de vanilie.
Adaugati acest amestec peste faina cu zahar si amestecati cat sa se combine.
Puneti cate o lingura de aluat in fiecare forma de briose si faceti o adancitura in mijloc.
Umpleti cu 1/2 lingurita de gem de capsuni si acoperiti cu restul de aluat.

Dati la cuptor 20 de minute.
Scoateti tava din cuptor si lasati deoparte sa se raceasca putin.

Intre timp, topiti untul.
Amestecati restul de zahar cu scortisoara.
Dupa ce briosele ajung la o temperatura la care pot fi manevrate, ungeti-le cu unt topit si dati-le prin zaharul cu scortisoara.
Serviti-le caldute.

Foto: Flickr


Pofta buna!