Se poate servi fierbinte sau la temperatura camerei, iar fulgii de migdale ii puteti inlocui cu seminte de pin.
Umpleti un castron cu apa si gheata si lasati-l deoparte.
Intr-o oala suficient de mare, aduceti la fierbere apa cu sare.
Adaugati fasolea verde si aduceti din nou la fierbere.
Fierbeti 1 minut, scurgeti fasolea verde si puneti-o in castronul cu gheata.
Scoateti-o din castron dupa 1 minut, scurgeti-o din nou si lasati-o deoparte.
Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu.
Adaugati ceapa si lasati sa se rumeneasca 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati usturoi, chimen, sare, piper, coriandru, scortisoara si boia de ardei, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.
Adaugati fasolea verde in tigaie si amestecati sa se acopere uniform cu ceapa condimentata.
Adaugati rosiile si lasati pe foc pana se inmoaie, aprox. 2 minute, amestecand din cand in cand.
Transferati continutul tigaii intr-un castron de servit si presarati cu fulgi de migdale.
Foto: Flickr
Pofta buna!