Site coolinaria.ro

Fasole verde condimentata cu rosii


Se poate servi fierbinte sau la temperatura camerei, iar fulgii de migdale ii puteti inlocui cu seminte de pin.

Fasole verde condimentata cu rosii

Ingrediente:
  • 225 gr fasole verde, taiata in bucatele de 5-6 cm
  • 10 ml ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ceapa mica, feliata subtire
  • 2 catei de usturoi, tocati foarte fin
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit piper negru proaspat macinat
  • un varf de cutit coriandru macinat
  • un praf de scortisoara
  • un praf de boia de ardei
  • 15 rosii cherry, taiate in 2
  • 2 linguri fulgi de migdale, prajiti
Mod de preparare:
Umpleti un castron cu apa si gheata si lasati-l deoparte.
Intr-o oala suficient de mare, aduceti la fierbere apa cu sare.
Adaugati fasolea verde si aduceti din nou la fierbere.
Fierbeti 1 minut, scurgeti fasolea verde si puneti-o in castronul cu gheata.
Scoateti-o din castron dupa 1 minut, scurgeti-o din nou si lasati-o deoparte.

Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu.
Adaugati ceapa si lasati sa se rumeneasca 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati usturoi, chimen, sare, piper, coriandru, scortisoara si boia de ardei, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.
Adaugati fasolea verde in tigaie si amestecati sa se acopere uniform cu ceapa condimentata.
Adaugati rosiile si lasati pe foc pana se inmoaie, aprox. 2 minute, amestecand din cand in cand.

Transferati continutul tigaii intr-un castron de servit si presarati cu fulgi de migdale.

Foto: Flickr


Pofta buna!