Cantitatile date sunt pentru aproximativ 25 de fursecuri foarte usor de preparat.
Maruntiti alunele in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul alb.
Frecati untul cu zaharul brun si sarea pana de vine cremos, dupa care adaugati esenta de vanilie si galbenusul.
Adaugati alunele macinate si faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Modelati aluatul cat de cat sub forma de buturuga, inveliti in folie alimentara si rulati-l pana ajunge la aprox. 4 cm diametru.
Dati la rece minim o ora, de preferat mai mult.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Feliati buturuga de aluat de 6-7 mm grosime si asezati fursecurile obtinute intr-o tava de cuptor neunsa, la minim 5 cm distanta intre ele.
Coaceti pana se rumenesc usor deasupra, aprox. 15 minute.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.
Foto: Flickr
Pofta buna!