Site coolinaria.ro

Sos de spanac si anghinare


Cu chipsuri tortilla sau crutoane de lipie, acest sos fierbinte (dip) va face senzatie!

Sos de spanac si anghinare

Ingrediente:
  • 15 gr unt nesarat
  • 150 gr ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 285 gr spanac congelat, tocat, dezghetat si stors
  • 125 ml smantana
  • 115 gr crema de branza
  • 25 gr parmezan ras
  • 5 ml zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sos Tabasco
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru, dupa gust
  • 1 conserva de 400 gr inimi de anghinare (scursa si clatita)
  • 40 gr mozzarella rasa
  • lipie crocanta sau chips-uri tortilla, pentru inmuiat in sos
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o craticioara.
Adaugati ceapa si sotati 5 minute.
Adaugati usturoiul si mai lasati pe foc 1 minut, dupa care puneti craticioara deoparte.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Pasati in robotul de bucatarie amestecul de ceapa si usturoi, cu spanac, smantana, crema de branza, parmezan, zeama de lamaie, sos Tabasco, sare si piper.
Transferati compozitia intr-un castron suficient de mare.
Tocati inimile de anghinare din conserva si amestecati-le in sos.

Transferati compozitia intr-o tava de cuptor de aprox. 20 x 20 cm.
Presarati cu mozzarella si dati la cuptor 20-25 de minute.
Serviti fierbinte.

Foto: Flickr


Pofta buna!