Site coolinaria.ro

Salata de vinete sudaneza


Nelipsitul nostru aperitiv, salata de vinete, se poate completa cu unt de arahide, chimen si ardei iute.

Salata de vinete sudaneza

Ingrediente:
  • 2 vinete medii (aprox. 1,5 kg total)
  • 2 linguri unt de arahide
  • zeama de la 2 lamai
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 7-8 ml otet
  • 1 catel de usturoi mare, zdrobit
  • 1/2 ardei gras verde, tocat fin
  • 1/2 ceapa rosie mica, tocata fin
  • 1 ardei iute mare, verde, tocat fin
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intepati vinetele cu furculita in mai multe locuri si asezati-le intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.
Coaceti 45-50 de minute, pana se inmoaie de tot. Lasati deoparte sa se raceasca.
Taiati vinetele in doua pe lungime si scoateti toata pulpa cu o lingura. Aruncati cojile.

Puneti untul de arahide, zeama de lamaie si pulpa vinetelor in bolul robotului de bucatarie.
Pulsati pana se combina.
Adaugati otetul si restul ingredientelor si continuati sa pulsati pana ajungeti la consistenta dorita.
Daca doriti o textura mai putin fina, puteti zdrobi cu furculita in loc sa apelati la robot.

Serviti la temperatura camerei sau rece cu painea preferata, sau serviti ca sos pentru crutoane de lipie.

Foto: Flickr


Pofta buna!