Serviti acest chec dietetic la micul dejun - obtineti 2 portii ultra-satioase.
Montati gratarul la jumatatea cuptorului si preincalziti la 175 grade Celsius.
Intr-un castronel, puneti fructele goji si pliculetul de ceai si acoperiti cu apa fierbinte.
Adaugati indulcitor dupa gust si lasati sa se infuzeze 5 minute.
Intre timp, intr-un castron mai mare, amestecati taratele de ovaz cu lapte praf, amidon, praf de copt, oua, iaurt, 1 lingura de indulcitor si un praf de sare.
Turnati aluatul obtinut intr-o forma de chec, preferabil din silicon, ca sa nu necesite grasimi pentru uns.
Scurgeti fructele goji si presarati-le pe chec.
Izbiti usor forma de copt de blatul de bucatarie - astfel, se elimina bulele de aer si prajitura creste uniform.
Puneti forma de copt in cuptorul preincalzit, direct pe gratar.
Coaceti 35-40 de minute. Daca nu vreti sa se rumeneasca excesiv, acoperiti forma cu folie de aluminiu dupa 15 minute de copt.
Prajitura este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forma, pe un gratar, 15 minute, dupa care rasturnati checul pe gratar si lasati-l sa se racesca de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!