Site coolinaria.ro

Paste cu sos de rucola


Aceasta reteta de gnocchi reinventeaza sosul pesto clasic, iar daca nu gasiti seminte de pin, puteti incerca si cu nuci caju.

Paste cu sos de rucola

Ingrediente:
  • 40 gr rucola baby
  • 75 ml ulei de masline
  • 35 gr seminte de pin, prajite
  • 2 catei de usturoi, curatati
  • 50 gr parmezan ras
  • sare si piper
  • 900 gr gnocchi
  • 125 ml smantana
  • 15 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Procesati in robotul de bucatarie: rucola, ulei, seminte de pin si usturoi.
Incingeti o tigaie, adaugati putin ulei si sotati gnocchi pana se rumenesc usor la baza.
Adaugati smantana si aduceti la fierbere la foc mediu spre tare, pana se ingroasa usor smantana.
Luati de pe foc si amestecati cu sosul pesto obtinut in robot, parmezan, zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Foto: Flickr


Pofta buna!