Site coolinaria.ro

Mancare de miel cu cartofi si bacon


Mancarica de cartofi cu carne se poate prepara foarte bine si cu miel, nu doar carne de pui sau porc.

Mancare de miel cu cartofi si bacon

Ingrediente:
  • 680 gr bacon, taiat cubulete
  • 2,7 kg spata de miel fara os, taiata cubulete (de aprox. 5 cm)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 60 gr faina
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ceapa mare, tocata + 2 cepe mari, taiate cubulete
  • 125 ml apa
  • 1 L supa de vita
  • 2 lingurite zahar
  • 600 gr morcovi, taiati cubulete
  • 3 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 250 ml vin alb
Mod de preparare:
Puneti cubuletele de bacon intr-o tigaie adanca.
Gatiti la foc mediu spre tare, pana se rumeneste uniform.
Scurgeti, maruntiti si lasati deoparte.

Puneti carnea de miel cu faina, sare si piper, intr-un castron mare.
Amestecati sa se acopere uniform cubuletele de carne.
Rumeniti carnea in tigaie, in grasimea lasata de bacon.

Puneti carnea rumenita intr-o oala si lasati grasimea in tigaie.
Sotati usturoiul si ceapa tocata in tigaie pana se rumeneste ceapa.
Deglasati tigaia cu 125 ml apa si adaugati amestecul de ceapa si usturoi in oala, impreuna cu bucatelele de bacon, supa de vita si zaharul.
Acoperiti si fierbeti inabusit o ora si jumatate.

Adaugati in oala morcovii, cartofii, ceapa cubulete, dafinul, cimbrul si vinul.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit cu capac 20 de minute, pana se inmoaie legumele.

Foto: Flickr


Pofta buna!