Mancarica de cartofi cu carne se poate prepara foarte bine si cu miel, nu doar carne de pui sau porc.
Puneti cubuletele de bacon intr-o tigaie adanca.
Gatiti la foc mediu spre tare, pana se rumeneste uniform.
Scurgeti, maruntiti si lasati deoparte.
Puneti carnea de miel cu faina, sare si piper, intr-un castron mare.
Amestecati sa se acopere uniform cubuletele de carne.
Rumeniti carnea in tigaie, in grasimea lasata de bacon.
Puneti carnea rumenita intr-o oala si lasati grasimea in tigaie.
Sotati usturoiul si ceapa tocata in tigaie pana se rumeneste ceapa.
Deglasati tigaia cu 125 ml apa si adaugati amestecul de ceapa si usturoi in oala, impreuna cu bucatelele de bacon, supa de vita si zaharul.
Acoperiti si fierbeti inabusit o ora si jumatate.
Adaugati in oala morcovii, cartofii, ceapa cubulete, dafinul, cimbrul si vinul.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit cu capac 20 de minute, pana se inmoaie legumele.
Foto: Flickr
Pofta buna!