Site coolinaria.ro

Ciabatta cu masline




Ingrediente:
  • 400g faina
  • 1 cub de drojdie
  • putin zahar
  • 240ml aoa calda
  • 20 masline fara samburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un castron, se face o adincitura in mijloc, unde se toarna drojdia lichefiata cu zaharul si apa. Compozitia se presara cu faina, se acopera si se pune la cald la crescut timp de 20 de minute. Se adauga maslinele taiate bucati, uleiul si sarea . Se framinta aluatul pina devine elastic. Se acopera si se pune din nou la crescut 30 min. Se rastoarna in forma si se mai lasa la crescut 20 mins. Se coace in mijlocul cuptorului incalzit la 200 grade (foc iute) timp de 10 minute, apoi focul se reduce la 180 grade si se mai coace inca 35 minute. Se scoate din forma.


Pofta buna!