Site coolinaria.ro

Placinta cu ananas


Deserturile cu ananas din conserva sunt foarte usor de preparat si se pot gati in orice anotimp.

Placinta cu ananas

Ingrediente:
  • aluat placinta
  • 1 conserva ananas (600 gr)
  • 200 gr zahar
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 2 oua mari
  • 40 gr faina
  • 1 ml esenta de vanilie
  • 1 ou mic batut, pentru uns
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Taiati o treime din foaia de aluat si intindeti cu sucitorul ambele bucati obtinute.
Tapetati cu bucata de aluat mai mare o forma de placinta de aprox. 23 cm diametru.
Intepati aluatul peste tot cu o furculita si coaceti in orb 10 minute.

Preparati umplutura astfel:
Amestecati continutul conservei de ananas (cu tot cu sirop) cu zahar, zeama de lamaie, oua, faina si vanilie intr-o oala solida, de mici dimensiuni.
Aduceti la fierbere, amestecand incontinuu la foc mediu.
Mai amestecati pe foc cateva minute pana se ingroasa si lasati apoi sa se raceasca.

Turnati umplutura peste aluatul copt in orb si decupati stelute din foaia mica de aluat ramas.
Acoperiti placinta cu stelute de aluat, ciupindu-le usor intre ele.
Ungeti cu ou si mai dati la cuptor 20 de minute sau pana se rumeneste suficient deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!