Site coolinaria.ro

Gem de capsuni cu ciocolata


Obtineti un borcan de 500 ml plin cu o bunatate desavarsita!

Gem de capsuni cu ciocolata

Ingrediente:
  • 300 gr capsuni
  • 300 gr zahar tos
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 50 gr ciocolata cu lapte (maruntita sau chips)
Mod de preparare:
Indepartati coditele capsunilor si taiati-le in 4.
Puneti capsunile cu zaharul si zeama de lamaie intr-o craticioara si incalziti la foc mic, amestecand pana se topeste zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul, mariti flacara si aduceti la fierbere, pana ce temperatura ajunge la 106 grade Celsius.
Dupa ce amestecul ajunge la temperatura dorita, luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin, cateva minute.
Intre timp, zdrobiti ciocolata si amestecati-o in capsunile fierte (ar trebui sa se topeasca in amestec).

Strecurati gemul printr-o bucata de tifon impaturita, ca sa indepartati semintele, si transferati-l cu polonicul intr-un borcan.
Sigilati borcanul si lasati sa se raceasca gemul.
Depozitati intr-un loc racoros si ferit de umezeala cel putin o saptamana inainte de a-l consuma.

Foto: Flickr


Pofta buna!