Site coolinaria.ro

Gogosi aperitiv


Crocante la exterior si pufoase in interior, aceste gogosele inlocuiesc painea clasica si merg de minune cu salate si tocanite, dar si unse cu gem sau miere, alaturi de o ceasca de ceai.

Gogosi aperitiv

Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 40 gr lapte praf
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 45 gr unt
  • 180 ml apa (plus extra daca e nevoie)
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Incingeti suficient ulei intr-un wok sau o friteuza, astfel incat gogosile sa pluteasca in baie de ulei, fara sa atnga fundul vasului.
Puneti toate ingredientele uscate intr-un castron si amestecati.
Maruntiti untul si amestecati-l cu ingredientele uscate.
Adaugati apa si framantati aluatul pana se incheaga.
Impartiti aluatul in 12 bucati si rulati-le intre palme sub forma de bila.
Faceti o gaura in mijlocul fiecarei bucatele de aluat si modelati-o sub forma de gogoasa.
Prajiti gogosile pe ambele parti pana se rumenesc, scurgeti-le bine si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!