Site coolinaria.ro

Salata marocana de morcovi


Spre deosebire de salatele de morcovi clasice, pentru aceasta reteta morcovii se fierb putin in prealabil, iar salata se tine la rece cat mai mult posibil, ca sa se intrepatrunda aromele.

Salata marocana de morcovi

Ingrediente:
  • 10 morcovi
  • 2 linguri harissa (pasta de ardei iute)
  • 1 lamaie conservata tocata (aprox. 4 linguri)
  • 5 catei de usturoi tocati
  • 60 ml ulei de masline
  • 30 ml otet alb
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatati morcovii si feliati-i rondele de aprox. 5 mm grosime.
Aduceti la fierbere un litru de apa si adaugati sare.
Fierbeti morcovii 10 minute pana se inmoaie putin.
Scurgeti-i, tamponati-i cu prosoape de hartie si lasati sa se raceasca.
Amestecati morcovii cu restul ingredientelor si dati la rece peste noapte.
Inainte de a servi salata, verificati daca mai are nevoie de sare sau otet.
Serviti la temperatura camerei.

Foto: Flickr


Pofta buna!