Site coolinaria.ro

Mousse de ciocolata neagra


Serviti acest delicios mousse de ciocolata cu palmieri sau alte produse de patiserie dulci, fara umplutura.

Mousse de ciocolata neagra

Ingrediente:
  • 140 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 30 gr unt
  • 1 galbenus
  • 4 albusuri
  • 50 gr zahar extrafin
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Topiti ciocolata cu untul la baie de aburi, amestecand pana se omogenizeaza.
Luati de pe foc si lasati deoparte sa se mai raceasca putin.
Puneti albusurile intr-un castron perfect curat.
Adaugati un praf de sare si bateti cu telul pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana se formeaza varfuri tari.

Amestecati bine galbenusul in ciocolata topita si incorporati cu o spatula o treime din albusurile batute spuma.
Adaugati si restul albusului si incorporati pana se omogenizeaza (nu se mai vad dungi de albus in compozitie).
Dati la rece minim 4 ore, preferabil peste noapte.

Foto: Flickr


Pofta buna!