Site coolinaria.ro

Snitele de porc cu secara


In loc de faina sau pesmet, cum preparati de obicei snitelele, folositi paine de secara maruntita.

Snitele de porc cu secara

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 2 felii paine de secara, taiate cubulete
  • sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 1 ou
  • 350 gr cotlet de porc, feliat in medalioane de aprox. 1 cm grosime
  • 15 ml ulei de masline sau rapita (canola)
Mod de preparare:
Maruntiti painea in robotul de bucatarie pana obtineti firimituri mari.
Transferati intr-un castron si asezonati cu sare si piper.
In alt castron, mai mic, bateti oul cu o lingurita de apa.

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti.
Inmuiati fiecare medalion in oul batut si, apoi, cu cealalta mana, dati-l prin painea maruntita.
Transferati pe o farfurie pana acoperiti toate bucatile de carne.

Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
Puneti medalioanele in tigaie si lasati sa se rumeneasca pe ambele parti.
Serviti snitelele caldute.

Foto: Flickr


Pofta buna!