Site coolinaria.ro

Prajitura cu morcovi (de post)


Citind zilele trecute despre beneficiile consumului de morcovi am decis sa introduc aceasta minunata leguma chiar si in prajitura. Si unde mai pui ca aceasta delicioasa prajitura cu morcovi este de post.

Prajitura cu morcovi (de post)

Ingrediente:
  • 250 g ulei
  • 250g zahar
  • 250g apa minerala
  • 250g morcovi (dati pe razatoarea mica)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie ( data pe razatoarea mica)
  • faina cat cuprinde
  • gem de piersici
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele cu exceptia gemului si a fainii. Pui treptat faina in ploaie pana obtii un aluat mai tare si mai dens decat cel de clatite.

Ungi o tava cu margarina si o tapetezi cu faina. Torni compoztia in tava, insa nu toata. Opresti 3-4 linguri de aluat.

Peste aluatul din tava pui un strat de gem de piersici sau de care ai prin camara. Te sfatuiesc sa nu pui in exces, caci va fi prea dulce.

Amesteci aluatul ramas (cele 3-4 linguri) cu faina pana obtii o bila compacta, apoi il dai pe razatoarea mare si il presari uniform peste gem.
Dai tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit.
Tai prajitura dupa ce s-a racit in patrate sau dreptunghiuri. Este deosebit de aromata si se termina extrem de repede!


Pofta buna!