Site coolinaria.ro

Morcovi picanti cu iaurt


Ceapa, usturoiul si paprika transforma aceasta salata de morcovi intr-o garnitura irezistibila!
Optional, puteti orna cu rondele de masline.

Morcovi picanti cu iaurt

Ingrediente:
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 450 gr morcovi, curatati si dati prin razatoarea medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 750 ml iaurt
  • 2 lingurite paprika
Mod de preparare:
Puneti iaurtul intr-o strecuratoare tapetata cu tifon si lasati 4 ore la temperatura camerei.
Dupa ce se scurge zeama, ar trebui sa obtineti aprox. 250 ml de iaurt gros.

Intr-o oala de 3 littri, incingeti 70 ml de ulei si sotati ceapa, amestecand 5 minute la foc mediu. Nu lasati sa se rumeneasca!
Adaugati morcovii, amestecati bine si mai lasati pe foc 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Zdrobiti usturoiul cu sare intr-un mojar.
Puneti morcovii reci intr-un castron mare si adaugati iaurtul scurs si usturoiul pisat.
Amestecati bine si transferati intr-un bol de servit.

Amestecati uleiul ramas cu paprika si stropiti salata cu acest dressing.
Serviti rece sau la temperatura camerei.

Foto: Flickr


Pofta buna!