Site coolinaria.ro

Biscuiti caramel


Zaharul brun le da acestor biscuiti de casa gustul delicios al caramelului.

Biscuiti caramel

Ingrediente:
  • 450 gr faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr untura
  • 300 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 60 ml lapte condensat evaporat
  • 5 ml esenta de vanilie
  • zahar tos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Cerneti faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Lasati deoparte.

Frecati untura cu mixerul si adaugati treptat zaharul brun pana se omogenizeaza.
Cu mixerul pornit la viteza medie, adaugati oul, laptele condensat si esenta de vanilie si mixati bine.
Micsorati viteza mixerului si incorporati treptat amestecul de faina pana se omogenizeaza.

Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana ajunge la 3 mm grosime.
Decupati biscuiti cu formele preferate si asezati biscuitii intr-o tava de copt neunsa.
Presarati cu zahar si dati la cuptor 8-10 minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!