Site coolinaria.ro

Gogosi la cuptor


Cu ajutorul unei tavi antiaderente pentru gogosi, puteti prepara deserturi mai sanatoase pentru toata familia.

Gogosi la cuptor

Ingrediente:
  • 250 gr faina, cernuta
  • 150 gr zahar tos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare
  • 180 ml lapte batut
  • 2 oua, batute usor
  • 30 gr unt, topit
  • ciocolata topita, pentru glazura
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Pulverizati ulei vegetal in tava de copt gogosi.
Intr-un castron mare, cerneti faina cu zahar, praf de copt, nucsoara si sare.
Adaugati laptele batut, ouale si untul.
Bateti pana se omogenizeaza.
Umpleti fiecare adancitura a tavii pana la 2/3 din capacitate.
Dati la cuptor 7-9 minute sau pana ce gogosile devin elastice (revin la forma initiala cand le apasati usor cu degetul).
Lasati sa se raceasca in tava 4-5 minute inainte de a le scoate.
Glazurati cu ciocolata topita si serviti-le proaspete.


Pofta buna!