Site coolinaria.ro

Fasole verde dulce-acrisoara


Fasolea verde este un aliment sanatos, dar care are nevoie de alte ingrediente pentru a-i da gust.
De obicei, folosim usturoi, dar ce-ar fi sa incercam cu ceapa si bacon?

Fasole verde dulce-acrisoara

Ingrediente:
  • 450 gr fasole verde
  • 5 felii bacon
  • 2 cepe medii, feliate subtire
  • 15 ml otet de mere
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea verde intr-o oala cu capac, timp de 15 minute sau pana se inmoaie. Scurgeti.
Prajiti baconul pana devine crocant, scoateti-l din tigaie si lasati-l pe prosoape de hartie care sa absoarba grasimea.
In grasimea lasata de bacon in tigaie, adaugati ceapa si sotati-o pana devine translucida.
Adaugati otet, zahar si sare si amestecati bine pana se dizolva complet zaharul.
Adaugati in tigaie si fasolea verde scursa.
Lasati pe foc pana se incalzeste uniform si serviti cu bacon maruntit deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!