Site coolinaria.ro

Friptura cu parmezan si rucola


O cina delicioasa in doi poate consta in antricot de vita cu unt si parmezan, pe pat de rucola.

Friptura cu parmezan si rucola

Ingrediente:
  • 2 linguri parmezan ras + parmezan fasii pentru decor
  • 25 gr unt, la temperatura camerei
  • 340 gr antricot de vita
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 60 ml otet balsamic
  • 30 gr ceapa tocata
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 80 gr rucola
  • 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Amestecati untul cu parmezanul ras intr-un castronel.
Asezonati cu sare si piper din belsug. Lasati deoparte.
Asezonati si antricotul cu sare si piper.
Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre tare.
Puneti antricotul in tigaie si gatiti 4 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie.
Adaugati in tigaie, otet, ceapa tocata si zahar brun.
Aduceti la fierbere si lasati sa scada sosul, amestecand in continuu timp de 1 minut.
Impartiti rucola si fasiile de parmezan pe 2 farfurii. Stropiti cu zeama de lamaie.
Feliati friptura si asezati-o pe patul de rucola.
Ungeti friptura cu untul amestecat cu parmezan si stropiti cu sosul din tigaie.

Foto: Flickr


Pofta buna!