Martha Stewart transforma iubitele "oeufs en cocotte" si le aduce cu un nivel mai sus.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Topiti untul intr-o tigaie la foc mic spre mediu.
Adaugati ceapa tocata si amestecati pe foc 2 minute, pana se inmoaie.
Adaugati ciupercutele si un praf de sare.
Lasati pe foc 5 minute, pana se inmoaie ciupercutele, amestecand din cand in cand.
Adaugati smantana si aduceti la fierbere.
Luati imediat de pe foc si lasati sa se raceasca amestecul 5 minute.
Ungeti cu unt 4 vase ramekin mai marisoare si asezati-le intr-o tava de cuptor.
Spargeti cate un ou in fiecare vas si asezonati cu sare si piper.
Completati fiecare vas cu amestecul de ciupercute si presarati cu ceapa verde tocata si parmezan ras.
Dati la cuptor aprox. 10 minute, cat sa se inchege albusurile.
Serviti cu paine.
Foto: Flickr
Pofta buna!