Un desert romantic deosebit, care n-o sa va dea prea multa bataie de cap, in ciuda aparentelor.
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Puneti faina cu sare in robotul de bucatarie cu lama metalica montata.
Maruntiti untul si untura si adaugati peste faina. Pulsati de cateva ori pana ce amestecul are consistenta de cocoloase.
Adaugati treptat apa, cate 2-3 linguri odata si continuati sa pulsati pana se incheaga putin aluatul.
Modelati aluatul sub forma a 2 discuri si dati la rece minim 30 de minute.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana ajunge de 3 mm grosime.
Pentru fiecare desert, decupati 5 inimi de marimi diferite, incepand cu cea mai mica forma din set.
Intindeti aluatul ramas si continuati sa decupati pana ce ramaneti fara aluat.
Impartiti inimioarele de aluat in 2 tavi, una cu inimioarele mai mici si una cu cele mai mari, ca sa va asigurati ca se vor coace uniform.
Presarati inimioarele cu scortisoara si zahar.
Dati la cuptor 5-10 minute sau pana se rumenesc usor.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Formati un turnulet de 3 inimioare, pornind de la cea mai mare si puneti pe fiecare un strat de frisca si capsuni.
Folositi cele 2 inimioare mai mici ca ornament, infigandu-le in ultimul strat de frisca.
Pofta buna!