Site coolinaria.ro

Tort cu inimioara mousse de ciocolata


Folosind compozitia preferata de aluat de chec si o forma speciala de tort cu inimioara ascunsa in mijloc, preparati un desert cu totul si cu totul deosebit!

Tort cu inimioara mousse de ciocolata

Ingrediente:
  • compozitie aluat chec
    Pentru crema:
  • 170 gr ciocolata cu lapte, maruntita
  • 2 lingurite gelatina
  • 200 ml apa rece
  • 800 ml smantana dulce
  • 6 linguri zahar
  • 10 ml esenta de vanilie
    Pentru ganache:
  • 60 gr ciocolata cu lapte, maruntita
  • 60 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Pulverizati ulei vegetal in interiorul celor 2 tavi din set.
Preparati aluatul de chec preferat si impartiti-l in cele 2 tavi.
Dati la cuptor 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forme 10 minute pe un gratar.
Scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca de tot.

Intre timp, preparati crema:
Hidratati gelatina in 200 ml apa si incalziti-o usor pana se dizolva.

Intr-un castron mediu, puneti smantana si zaharul si bateti pana obtineti frisca.
Adaugati treptat gelatina dizolvata si racita si continuati sa bateti.
Adaugati esenta de vanilie si continuati sa bateti pana obtineti o crema fina.
Topiti la microunde ciocolata cu lapte si incorporati-o in jumatate din crema.
Adaugati si restul cremei si omogenizati.
Turnati mousse-ul obtinut in adanciturile celor 2 blaturi (reci).
Rasturnati blatul de sus peste cel de jos si glazurati cu mousse-ul ramas.

Dati tortul la rece pana pregatiti glazura de ciocolata astfel:
Incalziti smantana la microunde 30 de secunde.
Adaugati ciocolata maruntita si lasati deoparte 1 minut.
Amestecati pana se topeste ciocolata.
Lasati sa se raceasca sosul de ciocolata 15 minute.
Turnati-l deasupra tortului si lasati sa curga putin pe laterale.
Dati la rece pana vreti sa-l serviti.


Pofta buna!