Site coolinaria.ro

Piure gratinat


Completati piureul de cartofi cu legume sotate si rumeniti apoi in cuptor.

Piure gratinat

Ingrediente:
  • 4 cartofi medii, curatati si taiati in 4
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 tulpina mare telina, tocata fin
  • 1/2 ardei gras rosu, tocat
  • broccoli, dupa gust
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 gr unt
  • 30-60 ml lapte
  • branza rasa
  • boia de ardei
  • sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius (sau 210 grade cu ventilatie).
Fierbeti cartofii 15 minute in apa cu sare.
Incingeti 15 ml de ulei intr-o tigaie la foc mediu.
Prajiti ceapa, telina, ardeiul gras si broccoli.
Scurgeti cartofii si zdrobiti-i cu unt si lapte.
Adaugati in piure legumele sotate si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Ungeti o tava de copt cu uleiul de masline ramas.
Cu o lingura mare, puneti piureul cu legume in tava.
Presarati branza rasa si boia de ardei.
Dati la cuptor 20 de minute sau pana se rumeneste.

Foto: Flickr


Pofta buna!