Acest parfait american se prepara cu iaurt si, daca doriti, puteti inlocui piersicile cu caise.
Puneti la fiert apa cu 65 g zahar, cele 2 foi de dafin, coaja de lamaie si cea de portocala.
Lasati sa fiarba inabusit 5 minute, luati siropul de pe foc si mai lasati deoparte 20 de minute sa se infuzeze.
Intre timp, opariti piersicile, curatati-le de pielita si samburi si feliati-le de aprox. 1,5 cm grosime.
Scoateti samburii cireselor si taiati-le in doua.
Amestecati feliile de piersica si ciresele cu zeama de lamaie.
Puneti din nou siropul pe foc si aduceti la fierbere.
Turnati siropul fierbinte peste piersici si cirese si amestecati.
Acoperiti si lasati deoparte, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia ajunge la temperatura camerei, aprox. 30-45 min.
Indepartati cojile de citrice si frunzele de dafin.
Bateti smantana cu zaharul ramas pana obtineti frisca la consistenta dorita.
Impartiti amestecul de fructe in 4 pahare inalte, cu putin sirop, astfel incat sa ajunga pana la 1/4 din inaltime.
Completati cu iaurt pana la jumatatea paharului.
Mai adaugati un strat de fructe, de data aceasta strecurate, ca sa nu mai aiba sirop si incheiati cu un strat de frisca.
Foto: Flickr
Pofta buna!