Site coolinaria.ro

Orez cu ghimbir si coriandru


Cantitatile date sunt pentru 2 portii de garnitura in stil asiatic, pentru pranz sau cina.

Orez cu ghimbir si coriandru

Ingrediente:
  • 100 gr orez brun
  • 1 bucata ghimbir de 2-3 cm, curatata si feliata rondele
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 250 ml supa de pui
  • 40 gr coriandru tocat
  • 1/2 ceapa verde, feliata subtire
  • 15 ml ulei vegetal
  • 7-8 ml ulei de susan prajit
  • 2-3 ml otet din orez
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala orezul si rondelele de ghimbir.
Adaugati supa de pui si condimentati cu sare, daca e nevoie.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie orezul, aprox. 30-40 de minute.
Intre timp, amestecati in robotul de bucatarie ceapa verde, coriandru, ghimbir ras, otet si ambele tipuri de ulei.
Procesati pana obtineti o compozitie pastoasa si asezonati cu sare si piper.
Transferati orezul intr-un castron si infoiati-l cu 2 furculite.
Indepartati rondelele de ghimbir si amestecati orezul cu sosul obtinut in robot.

Foto: Flickr


Pofta buna!