Fursecuri cu rubarba
Puteti inlocui rubarba cu afine sau stafide, cum preferati sau aveti la indemana.
Ingrediente:
- 250 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 60 gr unt rece
- 50 gr rubarba tocata fin
- 1/2 lingurita coaja de portocala rasa
- 150 ml lapte
- 1 ou mare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius si tapetati o tava cu hartie de copt.
Amestecati intr-un castron faina cu zaharul si praful de copt.
Adaugati untul rece maruntit si amestecati.
Incorporati rubarba tocata si coaja rasa de portocala.
Bateti oul cu lapte si amestecati-l usor in compozitia de faina.
Luati cate o lingura de aluat si puneti-o in tava de copt, la distanta de 5 cm una de alta.
Dati la cuptor 10-15 minute.
Obtineti 10 fursecuri marisoare, pe care le puteti congela si le reincalziti cand aveti invitati pe neasteptate.
Foto: Flickr
Pofta buna!