Cantitatile date sunt pentru 2 portii de fel principal satios si delicios.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mic.
Adaugati prosciutto si gatiti pana se topeste grasimea.
Adaugati morcov, ceapa, telina si usturoi si mariti flacara.
Mai lasati pe foc 7 minute sau pana se inmoaie legumele.
Adaugati pasta de tomate si amestecati la foc mediu spre tare, aprox. 1 minut.
Adaugati lintea si 300 ml supa si aduceti la fierbere.
Fierbeti inabusit la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se absoarbe mare parte din supa, aprox. 25 minute.
Adaugati inca 150 ml supa si continuati sa fierbeti pana se absoarbe, ca la risotto.
Adaugati supa ramasa (50 ml) si asteptati 10 minute sa se inmoaie bine lintea si sa devina usor cremos sosul.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu spre tare.
Spargeti ouale in tigaie, sarati-le si lasati-le pe foc pana se incheaga albusurile, dar galbenusurile raman moi.
Serviti lintea cu cate un ou ochi deasupra si frunze de rucola.
Presarati parmezan ras peste oua si stropiti cu otet balsamic.
Foto: Flickr
Pofta buna!