Site coolinaria.ro

Inghetata de vanilie cu sirop de cirese


Preparati inghetata de vanilie in casa si serviti-o cu sirop de cirese si, de ce nu, chiar si cirese proaspete.

Inghetata de vanilie cu sirop de cirese

Ingrediente:
  • Pentru inghetata:
  • 500 m lapte
  • 130 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • 1 pastaie vanilie
    Pentru sirop:
  • 300 gr cirese
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 125 ml apa
  • 50 gr zahar
Mod de preparare:
INGHETATA:
Incalziti laptele cu semintele razuite din pastaia de vanilie si cu invelisul acesteia.
Intr-un castron, bateti galbenusurile cu zahar, dupa care adaugati laptele caldut si omogenizati.
Puneti amestecul la foc mic si amestecati cu o spatula pana se ingroasa crema.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, dupa care incorporati smantana in crema obtinuta.
Turnati compozitia intr-un recipient si puneti-l in congelator.
Dupa 30 de minute, scoateti din congelator si amestecati bine cu furculita, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Repetati acest pas de 3 ori, din 30 in 30 de minute.
Depozitati in congelator pana serviti.

SIROP:
Scoateti samburii cireselor si fierbeti-le in apa cu lamaie si zahar timp de 10 minute.
Transferati continutul craticioarei in blender si mixati pana obtineti un sos fin.
Pastrati la rece pana serviti.


Pofta buna!