Pe ultima suta de metri, ne delectam cu un desert racoros aromat cu mult indragitele capsuni.
SORBET:
Spalati capsunile, indepartati-le coditele si taiati-le in doua.
Stoarceti lamaia si puneti in bolul mixerului capsunile cu zeama de lamaie, zaharul pudra si smantana.
Mixati 2-3 minute pana obtineti o crema fina.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.
Dupa 30 de minute, scoateti din congelator si amestecati bine cu furculita, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Repetati acest pas de 3 ori, din 30 in 30 de minute.
Depozitati in congelator pana serviti.
SOS:
Spalati capsunile si indepartati-le coditele. Curatati tijele de rubarba.
Taiati capsunile si rubarba cubulete.
Puneti pe foc cu vin, zahar vanilat si zeama de lamaie.
Gatiti la foc mic 20 de minute, mixati continutul si puneti-l inapoi pe foc 15 minute.
Pastrati la rece pana serviti.
Pofta buna!