Site coolinaria.ro

Spaghete cu somon


Cantitatile date sunt pentru 6 portii delicioase de paste cu somon afumat.

Spaghete cu somon

Ingrediente:
  • 600 gr spaghete
  • 2 cepe
  • 400 gr somon afumat
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 30 ml vin alb
  • 300 ml smantana
  • 40 gr parmezan ras
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbeti spaghetele “al dente” in suficienta apa cu sare.
Scurgeti spaghetele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Intre timp, curatati si tocati cepele. Feliati somonul fasii.
Incingeti intr-o tigaie 10 ml ulei de masline si sotati ceapa.
Adaugati somonul afumat si deglasati cu vin alb.
Adaugati zeama de lamaie si 200 ml smantana.
Presarati cu 20 gr parmezan, amestecati si opriti focul.
Incalziti spaghetele si impartiti-le in 6 boluri.
Adaugati amestecul de somon si ceapa si completati cu smantana si parmezanul ramas.
Serviti imediat cu putin patrunjel tocat.


Pofta buna!