Spaghete cu sos pesto
Cantitatile date sunt pentru 6 portii satioase de paste, ideale atat la pranz, cat si pentru cina.
Ingrediente:
- 600 gr spaghete
- 3 legaturi mari busuioc
- 3 catei de usturoi
- 50 gr seminte de pin
- 4 linguri parmezan ras
- 150 ml ulei de masline
- fulgi de parmezan, pentru servit
Mod de preparare:
Pastrati deoparte cateva frunze de busuioc pentru ornat si pe restul puneti-le impreuna cu usturoiul intr-un mojar.
Zdrobiti bine si adaugati semintele de pin.
Continuati sa zdrobiti pana obtineti o pasta omogena.
Adaugati parmezanul si uleiul si amestecati bine.
Fierbeti spaghetele "al dente" in suficienta apa cu sare.
Scurgeti spaghetele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Completati cu sos pesto si ornati cu fulgi de parmezan si frunze de busuioc.
Pofta buna!