Site coolinaria.ro

Spaghete cu sos pesto


Cantitatile date sunt pentru 6 portii satioase de paste, ideale atat la pranz, cat si pentru cina.

Spaghete cu sos pesto

Ingrediente:
  • 600 gr spaghete
  • 3 legaturi mari busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • 50 gr seminte de pin
  • 4 linguri parmezan ras
  • 150 ml ulei de masline
  • fulgi de parmezan, pentru servit
Mod de preparare:
Pastrati deoparte cateva frunze de busuioc pentru ornat si pe restul puneti-le impreuna cu usturoiul intr-un mojar.
Zdrobiti bine si adaugati semintele de pin.
Continuati sa zdrobiti pana obtineti o pasta omogena.
Adaugati parmezanul si uleiul si amestecati bine.
Fierbeti spaghetele "al dente" in suficienta apa cu sare.
Scurgeti spaghetele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Completati cu sos pesto si ornati cu fulgi de parmezan si frunze de busuioc.


Pofta buna!