Site coolinaria.ro

Spaghete bolognese


Chiar daca sosul bolognese se gaseste gata preparat in comert, e mult mai gustos si sanatos sa-l gatiti in casa.

Spaghete bolognese

Ingrediente:
  • 600 gr spaghete
  • 1 ceapa tocata
  • 750 gr carne de vita tocata
  • 2 conserve rosii decojite
  • 1 morcov, taiat cubulete
  • 250 ml vin rosu
  • 2 foi dafin
  • sare si piper
  • 1 cubulet unt
  • 30 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Sosul se gateste cu o zi inainte, astfel:
Sotati ceapa si morcovul in unt pana se rumenesc.
Adaugati carnea tocata, amestecati si lasati pe foc 5 minute.
Adaugati vin rosu, lasati sa se evapore si mai amestecati pe foc 5 minute.
Adaugati rosiile cu sos din conserve si zdrobiti-le usor.
Adaugati foile de dafin si condimentati cu putina sare.
Lasati sa se inabuse 2 ore la foc mic spre mediu.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust si indepartati foile de dafin.
Dati la rece minim 6 ore (preferabil, peste noapte).
A doua zi, fierbeti spaghetele "al dente" in suficienta apa cu sare.
Scurgeti spaghetele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Incalziti sosul si adaugati-l peste spaghete.
Serviti imediat.


Pofta buna!