Chiar daca sosul bolognese se gaseste gata preparat in comert, e mult mai gustos si sanatos sa-l gatiti in casa.
Sosul se gateste cu o zi inainte, astfel:
Sotati ceapa si morcovul in unt pana se rumenesc.
Adaugati carnea tocata, amestecati si lasati pe foc 5 minute.
Adaugati vin rosu, lasati sa se evapore si mai amestecati pe foc 5 minute.
Adaugati rosiile cu sos din conserve si zdrobiti-le usor.
Adaugati foile de dafin si condimentati cu putina sare.
Lasati sa se inabuse 2 ore la foc mic spre mediu.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust si indepartati foile de dafin.
Dati la rece minim 6 ore (preferabil, peste noapte).
A doua zi, fierbeti spaghetele "al dente" in suficienta apa cu sare.
Scurgeti spaghetele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu putin ulei de masline.
Incalziti sosul si adaugati-l peste spaghete.
Serviti imediat.
Pofta buna!