Site coolinaria.ro

Nodulete cu susan


Aceste nodulete cu susan deosebit de delicioase si rapide pot fi servite drept aperitiv sau le poti rontai ca snak in timp ce vizionezi un film.

Nodulete cu susan

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 7g drodie uscata (un pliculet)
  • 30ml ulei
  • 1 lingurta zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 50 g susan
Mod de preparare:
Pune faina intr-un bol, adauga pliculetul de drojdie uscata, zaharul, sarea, apa calduta si uleiul. Framanta aluatul bine pana obtii o bila omogena care nu se lipeste de maini si de castron. Adauga susanul si mai framanta pana se inglobeaza. Acopera bolul cu o folie alimentara si lasa la dospit pentru o ora.

Dupa o ora aluatul a crescut si este moale si elastic. Rupe bucatele mici din aluat pe care le rulezi intre suprafata de lucru si podul palmei pana obtii un rulou lung de 10 centimetri. Din aceste rulouri fomeaza nodulete, doar inodand aluatul.

Unge o tigaie cu putin ulei si pune noduletele la copt, acoperite cu un capac (nu este optional). Lasa noduletele sa se rumeneasca pe ambele parti la foc mic (cam 3 minte pe fiecare parte). Nu te speria, caci se vor umfla mult la copt si se vor rumeni mai tare in unele parti.

Sunt crocanti la exterior si pufosi in interior si au un gust aparte datorita susanului. ii poti rontai atat calzi, cat si reci.


Pofta buna!