Site coolinaria.ro

Briose cu lamaie


Cantitatile date sunt pentru 24 de mini-briose pufoase si aromate.

Briose cu lamaie

Ingrediente:
  • 250 gr unt moale
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr faina care creste singura
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 30 ml lapte
  • 30 ml zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 2 lamai
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Frecati bine untul intr-un castron mare si adaugati peste el restul ingredientelor.
Amestecati cu telul pana obtineti o compozitie fina.
Ungeti 2 tavile de 12 briose si tapetati-le cu hartiute.
Cu ajutorul unei linguri sau al unui cleste de inghetata impartiti aluatul in forme.
Puneti ambele tavi in cuptor si coaceti 15 minute.
Schimbati-le intre ele si mai coaceti 5 minute, pana sunt toate briosele rumenite uniform.
Scoateti tavile din cuptor si lasati sa se raceasca briosele cateva minute inainte de a le scoate.
Puneti briosele calde pe un gratar pana se racesc de tot.

Foto: Flickr


Pofta buna!