Site coolinaria.ro

Mini-snitele de pui cu lamaie


Serviti aceste mici delicatese chinezesti cu garnitura de orez si broccoli.

Mini-snitele de pui cu lamaie

Ingrediente:
  • 230 gr piept de pui fara os, taiat cubulete

    Pentru marinata:
  • 30 ml sos de soia
  • 1/2 lingurita sare

    Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 30 gr amidon de porumb
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de piper alb
  • ulei (pentru prajit)

    Pentru sos:
  • 65 gr zahar
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 250 ml supa de pui
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 3/4 lingurita sare
  • 3 felii de lamaie, fara coaja
  • 30 ml ulei
Mod de preparare:
Puneti cubuletele de pui intr-un castron si amestecati cu sos de soia si sare.
Acoperiti si lasati la marina 30 de minute in frigider.

Bateti ouale cu amidon, piper alb si praf de copt si dati puiul prin aluatul obtinut.
Prajiti mini-snitelele in friteuza (175 grade) sau intr-un wok cu suficient ulei.
Scurgeti pe prosoape de hartie si lasati deoparte.

Amestecati zaharul cu amidon de porumb, supa de pui, zeama de lamaie si sare.
Adaugati feliile de lamaie fara coaja in sosul obtinut.
Incingeti uleiul in wok, adaugati sosul si amestecati pe foc pana se omogenizeaza.
Indepartati feliile de lamaie, turnati sosul peste snitele si amestecati.

Foto: Flickr


Pofta buna!