Paella se poate prepara, la fel de bine, si fara fructe de mare, chorizo sau alt tip de carne.
Puneti quinoa intr-un castron mare.
Acoperiti cu apa si amestecati bine sa se curete boabele.
Varsati apa si repetati procesul de spalare.
Sotati ceapa si usturoiul cu putina apa intr-o tigaie adanca, pana se inmoaie.
Adaugati quinoa si sofran si amestecati pe foc 2 minute.
Adaugati boia de ardei, chimen, rosiile din conserva, ardeiul gras tocat, fasolea rosie si 650 ml supa de legume.
Amestecati si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara la minim si lasati pe foc, fara capac, 15 minute.
Dupa 15 minute, completati cu supa daca s-a uscat prea tare mancarea.
Asezati deasupra feliile de dovlecei si puneti capac.
Mai lasati pe foc 5 minute.
Adaugati mazarea, amestecati si gatiti fara capac inca 5 minute, pana se absoarbe toata zeama.
Aranjati deasupra sferturile de inimi de anghinare si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!