Site coolinaria.ro

Aripioare cu zmeura si sirop de artar


Siropul de artar ne duce cu gandul la inghetata si clatite pufoase, dar este suficient de versatil pentru o friptura delicioasa.

Aripioare cu zmeura si sirop de artar

Ingrediente:
  • 900 gr aripioare de pui
  • 15 ml ulei de masline
  • sare si piper
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 225 gr zahar pudra
  • 450 gr zmeura
  • 120 ml sirop de artar
  • 60 ml sos de soia
  • 1 ceapa verde, tocata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul 220 grade Celsius.
Asezati aripioarele intr-un singur strat intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu ulei de masline si condimentati-le cu sare si piper.
Dati la cuptor 30 de minute.

Intre timp, preparati sosul de zmeura:
Puneti zmeura intr-o craticioara si acoperiti cu 480 ml apa.
Aduceti la fierbere, dupa care micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit 20 de minute.
Spumati frecevent, dupa care strecurati zmeura, fara s-o presati.
Aruncati fructele si pastrati zeama.
Puneti zeama din nou in craticioara si adaugati zaharul pudra.
Aduceti din nou la fierbere, amestecand in continuu.
Lasati sa fiarba inabusit 5 minute pana se dizolva tot zaharul.

Amestecati intr-o craticioara siropul de artar cu sos de soia, usturoi zdrobit si 120 ml din sucul de zmeura.
Aduceti la fierbere si fierbeti inabusit 5 minute.

Scoateti aripioarele din cuptor si inmuiati-le in sosul obtinut.
Dati din nou la cuptor 15 minute.
Ungeti cu sosul ramas si presarati cu ceapa verde tocata.

Foto: Flickr


Pofta buna!