Siropul de artar ne duce cu gandul la inghetata si clatite pufoase, dar este suficient de versatil pentru o friptura delicioasa.
Preincalziti cuptorul 220 grade Celsius.
Asezati aripioarele intr-un singur strat intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu ulei de masline si condimentati-le cu sare si piper.
Dati la cuptor 30 de minute.
Intre timp, preparati sosul de zmeura:
Puneti zmeura intr-o craticioara si acoperiti cu 480 ml apa.
Aduceti la fierbere, dupa care micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit 20 de minute.
Spumati frecevent, dupa care strecurati zmeura, fara s-o presati.
Aruncati fructele si pastrati zeama.
Puneti zeama din nou in craticioara si adaugati zaharul pudra.
Aduceti din nou la fierbere, amestecand in continuu.
Lasati sa fiarba inabusit 5 minute pana se dizolva tot zaharul.
Amestecati intr-o craticioara siropul de artar cu sos de soia, usturoi zdrobit si 120 ml din sucul de zmeura.
Aduceti la fierbere si fierbeti inabusit 5 minute.
Scoateti aripioarele din cuptor si inmuiati-le in sosul obtinut.
Dati din nou la cuptor 15 minute.
Ungeti cu sosul ramas si presarati cu ceapa verde tocata.
Foto: Flickr
Pofta buna!