Celebra prajitura cu 3 feluri de lapte isi face loc si in meniul nostru de weekend.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Amestecati zaharul cu faina si praf de copt.
Incorporati ouale cu ajutorul unei spatule si omogenizati compozitia.
Adaugati rom si esenta de vanilie si amestecati pana obtineti un aluat compact si vascos.
Transferati aluatul intr-o forma de copt unsa si dati la cuptor 30 de minute.
Intre timp, amestecati laptele condensat indulcit cu laptele degresat, smantana lichida si semintele pastaii de vanilie.
Cand prajitura este gata, intepati-o din loc in loc cu o scobitoare si, calda inca, turnati peste ea amestecul de lapte de mai sus.
Dupa ce se raceste, acoperiti-o si dati-o la frigider peste noapte.
A doua zi, scoateti prajitura din forma de copt pe un platou si ornati-o dupa bunul plac inainte de a o servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!