Site coolinaria.ro

Tort cu zmeura si mascarpone


Prajitura perfecta alaturi de o ceasca de ceai.

Tort cu zmeura si mascarpone

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina cu agent de crestere, cernuta
  • 2 lingurite praf de copt
  • 220 gr zahar pudra
  • 220 gr unt, la temperatura camerei
  • 4 oua mari
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie

    Pentru umplutura:
  • 8 linguri gem de zmeura
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Ungeti 2 forme de copt rotunde cu diametrul de 20 cm.

Intr-un castron mare, cerneti faina cu praful de copt.
Adaugati restul ingredientelor pentru aluat si mixati pana se omogenizeaza.
Luati putin aluat cu o lingura de lemn si bateti-o de 2 ori de marginea bolului.
Daca aluatul nu se desprinde usor, adaugati 5-10 ml apa la temperatura camerei si mixati din nou.
Impartiti aluatul in cele 2 forme de copt, nivelati si dati la cuptor 30 de minute pe gratarul din mijloc.
Scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.

Amestecati branza proaspata de vaci cu mascarpone, cu ajutorul unui tel para.
Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati.
Ungeti ambele blaturi cu gem de zmeura.
Pe unul dintre blaturi adaugati un strat consistent de amestec de branza.
Asamblati tortul ca pe un sandvis, astfel incat interiorul sa aiba gem-branza-gem.
Pudrati cu zahar si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!