Site coolinaria.ro

Prajitura cu coacaze rosii


Coacaze rosii, bezea, migdale... daca serviti prajitura cu putina frisca, e desfatare totala!

Prajitura cu coacaze rosii

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale

    Pentru umplutura:
  • 500 gr coacaze rosii
  • 5 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr migdale macinate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti o forma rotunda de copt cu diametrul de 26 cm (preferabil cu fund detasabil).

Amestecati intr-un castron faina cu putin praf de copt.
Adaugati pe rand oul, zaharul, coaja de lamaie si untul si amestecati pana se omogenizeaza.
Intindeti jumatate din aluatul rezultat pe fundul formei de copt.
Rulati aluatul ramas si tapetati cu el peretii formei de copt.

Bateti albusurile spuma si adaugati zaharul pentru umplutura.
Bateti pana se formeaza varfuri tari, lucioase.
Incorporati cu grija migdalele macinate si impartiti compozitia in doua.
Lasati deoparte jumatate, iar in cealalta jumatate incorporati coacazele rosii.
Puneti amestecul cu coacaze in crusta de aluat din forma de copt.
Acoperiti cu albusurile batute fara coacaze.

Dati la cuptor 55 de minute.
Lasati prajitura sa ajunga la temperatura camerei si puneti-o apoi in frigider.
Scoateti prajitura cu 30 de minute inainte de a o servi, pentru ca aluatul sa revina la temperatura camerei, dar coacazele sa fie racoritoare.
Serviti cu frisca.

Foto: Flickr


Pofta buna!