Site coolinaria.ro

Vinete cu rosii la cuptor


Mai sanatoase decat bruschetele, aceste rondele de vinete se inspira tot din bucataria italiana.

Vinete cu rosii la cuptor

Ingrediente:
  • 450 gr vinete, feliate in 12 rondele
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 rosie mare, feliata in 12 rondele
  • 2 linguri parmezan ras
  • 12 frunze de busuioc mari
  • 45 ml otet balsamic
Mod de preparare:
Tapetati o tava cu hartie de copt si incingeti rezistenta cuptorului.
Asezati feliile de vanata in tava si asezonati-le cu sare si piper.
Rumeniti-le la cuptor 2 minute, dupa care intoarceti rondelele si le asezonati din nou cu sare si piper.
Rumeniti 3 minute pe cealalta parte.
Asezati o rondea de rosie pe fiecare felie de vanata si presarati cu parmezan.
Mai lasati 1-2 mminute la cuptor cu rezistenta pornita, pana se inmoaie rosiile.
Scoateti imediat pe un platou si ornati cu cate o frunza de busuioc.
Stropiti cu otet balsamic si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!