Vinete cu rosii la cuptor
Mai sanatoase decat bruschetele, aceste rondele de vinete se inspira tot din bucataria italiana.
Ingrediente:
- 450 gr vinete, feliate in 12 rondele
- sare si piper, dupa gust
- 1 rosie mare, feliata in 12 rondele
- 2 linguri parmezan ras
- 12 frunze de busuioc mari
- 45 ml otet balsamic
Mod de preparare:
Tapetati o tava cu hartie de copt si incingeti rezistenta cuptorului.
Asezati feliile de vanata in tava si asezonati-le cu sare si piper.
Rumeniti-le la cuptor 2 minute, dupa care intoarceti rondelele si le asezonati din nou cu sare si piper.
Rumeniti 3 minute pe cealalta parte.
Asezati o rondea de rosie pe fiecare felie de vanata si presarati cu parmezan.
Mai lasati 1-2 mminute la cuptor cu rezistenta pornita, pana se inmoaie rosiile.
Scoateti imediat pe un platou si ornati cu cate o frunza de busuioc.
Stropiti cu otet balsamic si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!