Incet, incet se apropie Pastele, pe care eu nu il concep fara cozonac. Si nu orice fel, ci un cozonac special.
Pentru a pregati crema frecam putin untul cu zaharul si apoi punem celelalte ingrediente.
intai facem maiaua, pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut.
Intr-un castron mai marisor punem faina, adaugam restul ingredientelor (fara cele 3 linguri de ulei) si maiaua dospita.
Framantam un aluat potrivit de tare. La inceput va fi lipicios pe mana. Pe masura ce framantam adaugam uleiul, pana ce aluatul se desprinde de pe mana si de pe castron. Trebuie framantat cam 30 de minute. Ca sa obtinem un rezultat foarte bun, trebuie sa framantam aluatul foarte bine.
Daca e prea moale sau prea tare atunci adaugam un pic de lapte sau faina, foarte putin (cate o lingurta o data) si amestecam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.
Lasam aluatul la crescut acoperit cu un prosop intr-un loc cald, ferit de curent. il lasam la dospit pana si-a dublat volumul, cam o ora.
Apoi impartim aluatul in doua. intindem o foaie. Punem crema pregatita anterior. Rulam si taiem felii de 4 cm(aproximativ). Punem in tava cu pereti detasabili (diametru 26-28cm) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Apoi ungem cu un ou batut. Mai lasam la crescut in tava 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 200 grade (foc mediu) cu 10 minute inainte sa punem tava.
Cand bagam tava in cuptor dam focul la mic si coacem timp de 30 de minute.
Este foarte aromat si special.
Pofta buna!