Site coolinaria.ro

Turtite de peste


Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte.
Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.

Turtite de peste

Ingrediente:
  • 150 gr peste alb
  • 100 gr creveti decorticati
  • 1 albus, batut usor
  • 1 lingura cu varf de malai
  • 15 ml vin din orez (sau sherry sec)
  • 20-25 ml ulei de susan
  • 3 linguri seminte de susan
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Curatati pestele de oase si piele si maruntiti-l.
Tocati marunt crevetii.
Amestecati pestele maruntit cu crevetii tocati, dupa care adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia semintelor de susan.
Amestecati bine si modelati sub forma de turtite, de dimensiunea unui capac de borcan.
Dati-le prin susan pe ambele parti si puneti-le in tava cuptorului, unsa cu putin ulei.
Coaceti in partea de sus a cuptorului timp de 10-15 minute sau pana se rumenesc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!