Site coolinaria.ro

Ficat in stil libanez


Puteti folosi si vin rosu in loc de otet sau puteti sa apelati la otet de sherry, pentru un plus de aroma.

Ficat in stil libanez

Ingrediente:
  • 450 gr ficat de vitel
  • 2 lingurite sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei gras rosu, curatat si feliat fasii
  • 3 ardei iuti, feliati rondele subtiri
  • 2,5 cm baton scortisoara
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 5 catei mari de usturoi, curatati si zdrobiti cu 1/2 lingurita menta uscata
  • 2 linguri faina
  • 50 ml otet
  • 50 gr untura, unt sau ulei de masline
Mod de preparare:
Taiati ficatul cubulete si lasati-le la scurs o ora intr-o strecuratoare.
Dati cubuletele de ficat prin faina.
Topiti untura in tigaie si prajiti ardeiul cu ceapa pana incep sa se rumeneasca.
Adaugati usturoiul cu menta si, chiar inainte sa se rumeneasca usturoiul, adaugati ficatul.
Adaugati bucatica de baton de scortisoara si lasati pe foc 10 minute, intorcand des cubuletele de ficat.
Adaugati sare, piper, ardei iute si otet.
Deglasati tigaia, amestecati bine si lasati sa scada cu o treime.
Aruncati bucata de scortisoara si serviti imediat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!