Site coolinaria.ro

Fursecuri cu scortisoara


Aceste fursecuri delicioase sunt foarte usor de facut!

Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente:
  • 340 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 225 gr unt, la temperatura camerei
  • 300 gr zahar + 2 linguri
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite scortisoara macinata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si tapetati 2 tavi cu hartie de copt.
Cerneti faina cu praf de copt si sare.
Puneti untul cu 300 gr zahar in bolul mixerului cu paleta montata.
Mixati la viteza medie 3 minute.
Adaugati ouale si mixati pana se incorporeaza.
Micsorati viteza mixerului si adaugati treptat faina.

Separat, amestecati scortisoara cu 2 linguri de zahar.
Modelati aluatul in 20 de bilute si dati-le prin amestecul de zahar cu scortisoara.
Asezati-le in tavile de copt, la distanta de 7-8 cm (se vor turti).
Dati la cuptor 12-15 minute, pana ce fursecurile se rumenesc pe margini.
La jumatatea timpului de coacere, intoarceti tavile.
Lasati sa se raceasca in tavi pe un gratar.

Fursecurile se pot depozita in recipiente etanse, unele peste altele, cu hartie de copt intre ele.
Se pastreaza la temperatura camerei pana la 3 zile.

Foto: Flickr


Pofta buna!